Qui sóc?

Aquest és el blog de Montse Garcia Castelló, llicenciada en Filosofia. Actualment professora de filosofia  a l'INS Alfons Costafreda de Tàrrega.

Intento "ensenyar" filosofia, que és fonamentalment ensenyar a pensar, i es comença a pensar, com diu Popper, quan ens trobem davant d'un problema, d'una situacó que no es correspon de manera còmoda amb les nostres expectatives, sinó que ens crea una certa certa incomoditat. Hi ha a qui no li agradada aquesta incomoditat, però és cert que els problemes contenen una certa dosi de sorpresa, intriga, inquietud, emoció, que els fa addictius. Per això aquest és un bloc de problemes, on rarament trobareu una resposta clara.

Valoro molt la fotografia i el cinema, no només pel seu valor estètic, sinó també pel seu valor cognitiu. Com diu Julio Cabrera, no es tracta només de pensar sobre les imatges, sinó de pensar amb les imatges. En aquest bloc em proposo també fer l'exercici de pensar amb imatges que suggereixen problemes.

Finalment he de dir que aquest bloc ha sorgit a partir d'un treball final de màster que vaig realitzar a la UdG, en el marc del Màster de Filosofia 3-18. El treball pretenia ser de tall pràctic, i el seu títol era justament "Pensament en imatges". A la pestanya corresponent podeu veure la fonamentació teòrica del treball.