diumenge, 31 de gener del 2010

LA HISTÒRIA DE LES COSES


Treballant sobre l'Escola de Frankfurt a classe de Sociologia hem parlat de com allò que entenem com a "racional" es pot convertir en un tipus de racionalitat purament instrumental, que no té en compte altres aspectes de la vida humana que no siguin els purament productius, com per exemple les necessitats personals, culturals, identitàries, etc.
El vídeo "La historia de las cosas" ens il.lustra molt clarament l'absurd d'aquesta raó instrumental, convertida en una roda gegant i imparable. Com pot ser que milions d'individus arreu del món fem coses que, mirades de lluny, resulten tan absurdes?

1 comentari:

Judith Calzada ha dit...

La meva opinió es que vivim en un món que els poder el tenen les grans industries ja que el govern depen d'aquestes. Estem explotan la major part dels nostres recursos per tant les multinacionals van als països del tercer món allí h oexploten tot. Destrueixen families sense tenir res en compte ja que som que aquestes persones no tenen cap diners no són res per ell. Hi han motles coses de les que no sabem com per exemple que estem constantment relacionats amb productes toxics fins arribar al punt de que donar el pit a un infant sigui toxic. No ens importa el que és just molts cops sino els que és barat sense tenir en compte el que pot haver-hi al darrera.

Hauriem de començar a ficar solució amb aquest nivell de vida tan alt on consumim més del que debem.